Google's Fetch as Googlebot Returning Not Found Errors

Nov 1, 2010 - 8:35 am 1 by

Two Google Webmaster Help threads have complaints from webmasters and SEOs that the fetch as Googlebot feature in Webmaster Tools is not working.

Specifically, people are running it and are being returned a 404 error that reads:

Webmaster Tools - 404

Oops!

The page you are trying to reach does not exist (404).

Google's JohnMu chimed in over the weekend to say he will send it up the chain to be fixed. He said:

Thanks for your report. I'll pass it on to the team to review and get back to this thread once I know more.

I personally tried it a couple times and it worked for me but it might be a sporadic issue.

Forum discussion at Google Webmaster Help.

 

Popular Categories

The Pulse of the search community

Follow

Search Video Recaps

 
Google Weekend Volatility, Google On Search Leak, Elizabeth Tucker Interview & Apple Intelligence - YouTube
Video Details More Videos Subscribe to Videos

Most Recent Articles

Search Forum Recap

Daily Search Forum Recap: June 17, 2024

Jun 17, 2024 - 10:00 am
Google Search Engine Optimization

The Maddening Adventure Of Tracking AI Overviews In Google Search Console

Jun 17, 2024 - 7:51 am
Google Ads

Google Ads Forcing Some Advertisers Off Credit Card Payments

Jun 17, 2024 - 7:41 am
Apple App Store

Apple Updates Applebot Docs With Applebot-Extended, Reverse DNS & More

Jun 17, 2024 - 7:31 am
Google Maps

Google Maps Updates Fake Engagement Policy With More Detail

Jun 17, 2024 - 7:21 am
Google Search Engine Optimization

Google Updates hreflang Documentation While I Was Offline

Jun 17, 2024 - 7:11 am
Previous Story: Google Showing Related Brands, Stores & Types In Results